Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

Blagoslov kipa Kraljice Mira

U subotu 8. srpnja u selu Podgradina kod obiteljske kuće Joze i Anđe Bulić blagoslovili smo kip Gospe – Kraljice Mira. Zavjetni kip naših župljana koji su podigli kao zavjet i zahvalu Gospi koja ih je zagovarala i čuvala na putu života.

Želja Joze i Anđe je bila da ovaj kip bude oaza mira i molitve u koju će rado dolaziti njihovi potomci koji rado dolaze svom djedu i baki u Podgradinu i gdje pune životne baterije ovdje podno Kamešnice i u blizini čuvene Ozrne, zasigurno jedne od boljih voda našeg kraja.

Molitva zahvale Kraljici Mira

Blažena Djevice Marijo, Kraljice Mira, hvala Ti za tvoju majčinsku ljubav kojom si nas vodila i danas vodiš izvoru otkupljenja, Isusu Kristu.

Hvala Ti, Marijo, za Tvoje prve riječi koje si uputila nama, svojoj dragoj djeci, iz svog Prečistog i Bezgrješnog Srca:

„Mir, mir, mir neka bude između čovjeka i Boga i između ljudi.“ Hvala Tebi, Majko, za sve koji su se odlučili za put mira i svetosti. Hvala Ti, Kraljice Mira, Majko Kneza Mira kojemu nas uporno i strpljivo vodiš. Hvala Ti za vidioce koje se izabrala i preko kojih nam upućuješ svoje majčinske riječi. Hvala Ti Majko za Međugorje i svakog hodočasnika koji je pohodio ovo sveto mjesto u želji da se približi Bogu.

Hvala za svaku obitelj koja je Tebe primila i koja zajedno moli. Hvala Ti za svako srce koje je dopustilo da ga po Tebi obasja milost Tvoga Sina Isusa. Hvala Ti, Marijo, za svako obraćenje. Hvala za svako raskajano srce i svaku iskrenu i duboku ispovijed po kojoj su mnogi našli mir, slobodu i radost koju daruje Tvoj Sin.

Hvala Ti za svako Tvoje dijete, Marijo, koje je ovdje počelo moliti. Ti si nam rekla: „Draga djeco, ne želim učiniti od ovog mjesta samo mjesto molitve, nego mjesto susreta srdaca. Želim da Isusovo, moje i vaše srce bude jedno srce ljubavi i mira.“ Hvala Ti za ovu oazu mira u koju dolaze Tvoja djeca, gladni i žedni mira, smisla života, vjere i ljubavi. Hvala Ti, Marijo, jer nikoga nisi razočarala niti zapustila tko se Tebi utekao i Tvoju pomoć zatražio.