Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

BOŽIĆNI KONCERT KLASIČNE I CRKVENE GLAZBE

 1. Adeste fideles
 2. A.Marcello – Koncert za klarinet i orgulje
 3. O, Betleme
 4. F.Schubert – Ave Maria
 5. Tri kralja jahahu
 6. E.Morricone – Gabriel’s oboe
 7. G.Young – Preludij za orgulje u klasicnom stilu
 8. C.Franck – Panis angelicus
 9. Narodi nam se

Prof. Darko Dujmušić rođen je 1985. godine u Travniku, a glazbeno obrazovanje je stekao u Osnovnoj i Srednjoj glazbenoj školi Jakova Gotovca u Novom Travniku instrumentalni smjer – klavir. Dobitnik je nekoliko nagrada na federalnim i međunarodnim natjecanjima. Studij klavira nastavio je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu gdje je diplomirao i magistrirao sa najvišom ocjenom u klasi Svetlane Chlaidze. Nastupio je na brojnim festivalima kao što su Sarajevska zima, Majske muzičke svečanosti, Dani Ive Andrića, Vrhbosna festival za staru muziku i drugi. Također je nastupio sa Sarajevskom filharmonijom. Dobitnik je specijalnog priznanja fondacije ”Karim Zaimović” za izuzetan kulturni doprinos Sarajevu i BiH. Pohađao je brojne seminare kod eminentnih pijanista. Također je aktivan i kao orguljaš, iza sebe ima nekoliko orguljskih koncerata  te je svirao na kolaudaciji orgulja u Novom Sarajevu i u Gučoj Gori. Trenutno radi kao profesor klavira u Osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca u Novom Travniku, njegovi učenici su dobitnici brojnih nagrada na federalnim i međunarodnim natjecanjima. Dopisnik je glasila za liturgijsku muziku ‘‘Magnificat‘‘ iz Sarajeva gdje je objavio nekoliko recenzija. Nastupao je diljem BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Austriji, Njemačkoj i Kanadi.

Prof. Kenan Toroman rođen je u Travniku 1988. godine. Prve korake u glazbi započeo je u Osnovnoj muzičkoj školi u Travniku, zatim upisuje Srednju glazbenu školu Jakova Gotovca  u Novom Travniku smjer klarinet. Studij klarineta nastavlja na Muzičkoj akademiji u Sarajevu gdje je diplomirao, a magistrirao je na Muzičkoj akademiji u Banjaluci u klasi Nikole Srdića. Tokom studija sudjelovao je na mnogim manifestacijama gdje je svirao sa brojnim orkestrima. Trenutno je zaposlen u Muzičkoj školi u Travniku kao profesor klarineta gdje je ostvario zapažene rezultate u nastavi, njegovi učenici su dobitnici brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima. Aktivno sudjeluje u kulturnim događanjima.

Dana 23. 12. 2019. u našoj Župi organiziran je Božićni koncert koji je bio odlični završetak adventske priprave I lijepi uvod u proslavu najradosnijeg blagdana kršćanstva.
Klasična djela I poznate božićne pučke pjesme izvodili su maestro prof. Darko Dujmušić na orguljana I prof. Keno Toroman na klarinetu.

Dječiji zbor iz Podhuma izveo je nekoliko prigodnih pjesama. A koncert je dodatno razveselia I na naša Livanjska zajednca iz Frankfurta koja nam je poslala paketiće za djecu koje ove godine po drugi put darovao sveti Nikola.

Svi su bili radosni I ovo je bila jedna lijepa svečana večer koja je anstavljena u župnoj kući.

 • Božićni koncert

  Božićni koncert