Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

I U MOM PODHUMU ZA VUKOVAR I ŠKABRNJU LAMPION SVIJETLI!

I ove godine 18. studenoga naši vjernici i framaši ,obilježili su Dan sjećanja na Vukovar – grad Heroj i Škarbnju, a ujedno se prisjetili i pomolili za sve žrtve  Domovinskog rata i naše branitelje.

U tišini, dostojanstveno s molitvom u srcu, zapalili su svijeće kod naše Klavarije te iskazali  duboko poštovanje svim stradalima u Domovinskom ratu i izmolili molitve za duše pokojnih branitelja.

Molitva za Vukovar

Bože, neizmjerna Ljubavi! Sazdao si čovjeka na svoju sliku. I kad se grijehom od tebe udaljio, nisi mu uskratio svoga milosrđa već si ga obasipao blagoslovom svoga saveza te naposljetku učinio da svim ljudima u Kristu zasine Put, Istina i Život.

Pogledaj na nas, i udijeli nam snagu Duha Svetoga: da istinski prihvaćamo Evanđelje i nepodijeljena srca nasljedujemo put tvoje ljubavi.

Ratna su nas stradanja duboko ranila. I kad smo zdvajali, s pouzdanjem smo molili: da nam u vihoru rata ne prestane svijetliti spasenje i tvoja zapovijed Ljubavi.

Ovdje (na Ovčari) i na svim mjestima gdje smo stradavali, zahvaljujemo ti za milost kršćanskog svjedočenja u našem narodu- za brojna junačka srca malih i velikih, srca pastira i vjernika laika, znanih i neznanih – u kojima nije prevladala mržnja, već je, unatoč kušnjama, u njima pobjeđivala utjeha vjere i snaga tvoje ljubavi.

Gospodine, bez prestanka nas nadahnjuj svojom ljubavi!

Jedino ona će nam pokazivati pravi put – kako nam je zahvalno cijeniti žrtvom stečenu slobodu i kako nam je iskrenim opraštanjem čistiti duh; kako nam je pružati ruke na pomirenje i,
ištući od tebe mudrost, graditi istinski mir.

Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.