Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

MLADI IZ VIDOŠA I PODHUMA NA SHKM 2024.

U subotu, 4. svibnja 2024. godine održan je 12. po redu Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću.

Tom prigodom, mi, mladi iz Župe Vidoši i Podhum odlučili smo zajedno s našim Antom Mihajilovski iz Sturbe uz blagoslov naših duhovnih asistenata i župnika fra Ivana Iz Vidoša i našeg fra Jure krenuti put Gospićko-senjske biskupije u petak, kako bi na vrijeme stigli u župu Ličko Lešće koja je, osim nama, bila župa za odmor i okrepu i drugim mladima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali i inozemstva.

Naši domaćini upoznali su nas s ljepotama Gacke i otvorivši svoje gostoljubivo srce omogućili nam nezaboravno iskustvo. Naš domaćin župnik organizirao je lijepi kulturko – vjerski doček kao i okrepu prije polaska u obitelji domaćine. Upoznali smo nove prijatelje i drage ljude koje smo darivali našim livanjskim sirom i drugim prigodnim poklonima.

Procesija ulicama ovog grada vodila nas je na stadion Balinovac, mjesto na kojem je oko 10 000 mladih misnim slavljem zahvalilo Bogu za sve primljene milosti, ali i molilo za Njegovu prisutnost na ovozemaljskom putu.

Svečano misno slavlje predslavio je splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić u koncelebraciji većine hrvatskih nadbiskupa i biskupa predvođenih predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije zagrebačkim nadbiskupom Draženom Kutlešom, dok je za propovijed bio zadužen predsjednik Odbora HBK-a za mlade šibenski biskup Tomislav Rogić.

„Budite Kristovi sijači vedrine, nade i radosti.”, poručio je biskup u svojoj propovijedi osvrnuvši se tako na ovogodišnje geslo susreta koje je glasilo: “Raduj se za svoje mladosti”.

I uistinu je bilo tako, cijeli suncem okupani dan u Gospiću bio je ispunjen radošću, plesom, pjesmom i zajedništvom. Božja pobjeda je i ovaj put u naša srca unijela toplinu i obradovala nas koncertom na kraju programa.

Zahvaljujemo ponajprije dragom Bogu na svim podarenim milostima, sigurnom putu i lijepom vremenu,

Bilo je ovo divno putovanje.

Do sljedećeg susreta u Požegi!