Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

Molitveno bdijenje “Holywin“

Četvrtu godinu za redom molitveno bdijenje „Holywin – svetost pobjeđuje“, uoči svetkovine Svih svetih održano je utorak, 31. listopada u župnoj crkvi svetoga Ive u Podhumu. Program molitvenog bdijenja započeo je molitvom krunice i večernjom svetom misom u 17 sati.

Tijekom svete mise zajedno zahvalili smo Gospodinu na zajedništvu tijekom listopadske pobožnosti i osvijestili si Isusov poziv na svetost, a na poseban smo našoj nebeskoj Majci zahvalili za sve milosti koje nam udjeljuje preko svoga Sina. Bilo je divno vidjeti sve generacije naših župljana okupljene u crkvi u jednom duhu kroz mjesec listopad a na poseban način dvadesetak djece koja su dolazila redovito na listopadsku pobožnost. Ne samo da su dolazila nego i molili krunicu i Gospine litanije.

Slavlje je završeno blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom i prigodnim meditacijama i citatima mladog blaženica Carla Acutisa velikog štovatelja presvete Euharistije. Adoraciju i svetu misu sviranjem i pjesmom animirale su Lucija i Magdalena. Veseli nas velik broj djece i mladih koji su dolazili i ovom večeri zaokružili listopadsku pobožnost te lijepu uvertiru u proslavu Svih svetih i spomena svih vjernih pokojnika.