Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

“NANOVO ROĐENI” NA DUHOVNOJ OBNOVI U PODHUMU

Mladi katolici iz Molitvene zajednice “Nanovo rođeni” iz Zagreba započeli su Novu 2024. godinu sa jednodnevnom duhovnom obnovom za mlade iz zajednice Rastimo u Gospodinu u Podhumu. Tridesetak mladih, željni dubljeg upoznavanja Boga imali su priliku 2. siječnja u Župi svetog Ivana Krstitelja u Podhumu čuti svjedočanstvo žive vjere mladih iz zajednice Nanovo rođeni iz Zagreba.
Uz molitvu, slavljenje te osobna svjedočanstva članova zajednice, sudionici su imali priliku u manjim skupinama čuti o modernim problemima mladog čovjeka te koja rješenja za njih nudi Crkva.

Razmišljajući o čovjekovom spolnom identitetu, pozivu na svetost u svakodnevnim, malim stvarima te o važnost osobnog odnosa s Bogom Ocem, susret je okrunjen sa pojedinačnim molitvama za sve prisutne. Program je završio svetom Misom u župnoj crkvi u Podhumu gdje su voditelji i sudionici programa zahvalili Bogu na svim primljenim milostima a svetu misu je predvodio fra Jurica Periša, mjesni župnik.

Nakon župne svete mise svi su se uputili u livanjsku kinodvoranu gdje su imali priliku pogledati premijeru dokumentarnog filma Jozo Furundžija redatelja Matije Ricova. (Mirko Puđa)