Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

NAŠI FRAMAŠI SREBRENI U VISOKOM

U subotu, 7. listopada 2023. godine održan je XVII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene. Pod geslom “Nađi vremena za igru, to je tajna vječne mladosti.” (Majka Terezija), okupilo se preko 400 framaša iz 20 mjesnih bratstava.

Framaši su u ranim jutarnjim satima stigli u dvoranu Franjevačke klasične gimnazije. Program je započeo svetom misom, koju je predvodio fra Mislav Jozić, duhovni asistent Frame Dubrave. Svojim pjevanjem misu je uveličao bend Antonius. Na koncu misnog slavlja framaše je pozdravio i usmjerio fra Antonio Baketarić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Nakon mise i ručka, framaši su napravili zajedničku fotografiju te se vratili u sportsku dvoranu, gdje je područna predsjednica Leona Barešić “XVII. Sportski susret Frame Bosne Srebrene” proglasila otvorenim.

Dečki su se natjecali u nogometu, a djevojke u odbojci. Među najboljima su se izdvojili:

NOGOMET

1. mjesto: Frama Jajce

2. mjesto: Frama Podhum

3. mjesto: Frama Kreševo

ODBOJKA

1. mjesto: Frama Busovača

2. mjesto: Frama Livno

3. mjesto: Frama Novi Šeher

Najboljim sportašima su proglašeni:

Karlo Ruža (Frame Jajce) i Iva Jurešić (Frama Busovača).

Dodijeljena je diploma za najbolju navijačku skupinu, koju je ove godine osvojila Frama Livno.

Odigrana je i revijalna utakmica u nogometu, a sastav ekipa činio je po jedan framaš iz svakog mjesnog bratstva. Ovom utakmicom se željelo doprinjeti razvoju sportskoga duha, kroz koji framaši  trebaju učiti da pobjeda nije najvažnija stvar.

Zahvalni smo dragom Bogu na lijepom danu, zajedništvu, poštenoj igri i ljubavi prema sportu koja se osjetila u Visokom.

Mir i dobro!