Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

NAŠI MINISTRANTI TREĆI U VISOKOM

XXV. SUSRET MINISTRANATA – FRAMIN U VISOKOM

U subotu, 11. svibnja 2024. godine održan je XXV. susret ministranata – Framin u Visokom. Projekt je bio u organizaciji vijeća Frame Bosne Srebrene. Na ovogodišnjem susretu okupilo se 450 ministranata iz 19 župa Provincije Bosne Srebrene.

Program je započeo svetom misom koju je predvodio fra Antonio Baketarić, područni duhovni asistent.

Nakon svete mise i ručka, učenicima devetih razdreda koji su sudionici Framina bio je omogućen obilazak Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije, a za one mlađe upriličeni su plesovi u sportskoj dvorani.

Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: kviza znanja, igara bez granica i natjecanja u stolnom tenisu.

Ove godine treće mjesto u kvizu znanja osvojila je župa Podhum, drugo mjesto župa Livno, a prvo mjesto je zasluženo odnijela župa Dobrinja.

Treće mjesto u stolnom tenisu osvojio je Mihael Nedić iz župe Tolisa, drugo mjesto Karlo Jakešević iz župe Jajce, a najbolji među njima bio je Tomislav Bošnjak iz župe Rama – Šćit.

U igrama bez granica treće mjesto pripalo je župi Rumboci , drugo župi Novi Šeher, a prvo mjesto osvojila je župa Dobrinja.

Susret je završio podjelom zahvalnica svim župama koje su sudjelovale na ovogodišnjem Framinu, te podjelom diploma i pehara pobjedničkim župama. Zahvalni smo dragom Bogu na ovom susretu, toliko radosti mladosti i veselja koji su taj dan disali kao jedno. Također, hvala svima koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta.
Josip Bajo, područni tajnik