Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

PROFESORI HUG IZ ZAGREBA U PODHUMU

U Nedjelju Dobrog pastira, 30. svibnja 2023., našu su župu u Podhumu posjetili profesori Humanističke gimnazije iz Zagreba koji su u naš kraj stigli na poziv njihovog učenika, a našeg Livnjaka Ante Badrova.

Ante je silno želio da njegovi profesori dožive sve prirodne i povijesne ljepote livanjskog kraja pa ih je pozvao da nekoliko dana provedu uživajući u ljepotama našeg zavičaja. U subotu se s gostima iz Zagreba upoznao fra Jure te im ispričao nešto o povijesti našeg kraja i životu u župi Podhum i Livnu, a fra Jure je zagrepčanima uputio i nekoliko nadahnutih riječi o franjevačkom djelovanju u Bosni, što se goste posebno dojmilo.

Zadnji dan posjeta profesori su sudjelovali na svetoj misi u našoj crkvi, nakon koje su nastavili druženje u župnoj kući. Tamo su imali priliku sresti mons. fra Marka Semrena, pomoćnog biskupa banjalučkog, od kojeg su mogli čuti o povijesti naše biskupije i o životu vjernika u Bosni.

Tako su se profesori vratili u Zagreb ne samo obogaćeni ljepotama Cincara, Livanjskog polja i Buškog jezera, već i nadahnuti pričama o našoj župi i zajednici.

Ante Badrov