Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

PROSLAVLJENA PRVA PRIČEST U ŽUPI PODHUM 2022.

U nedjelju 05. lipnja svetkovinu Duhova pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, četrnaestero djece četvrtog razreda osnovne škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.

Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima i župnikom, prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika pratila ih je svojim pogledima dok su prolazili crkvom. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.

Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici su uz pomoć č. sestre Sare Miloloža sudjelovali u pjevanju, prinosu darova, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio župnik, fra Jurica Periša. Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz mjesec svibanj pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Sare. Misno slavlje uveličao je župni zbor Svetog Ive a za orguljama su se izmjenjivali Mirko Puđa i Lucija Omazić.

Poslije sv. mise župnik je prvopričesnicima uručio poklone za prvu pričest a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavljem sa svojim uzvanicima.

  • Prva pričest 2022.

    Prva pričest 2022.