Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

PRVA PRIČEST U ŽUPI PODHUM 2020. 

U nedjelju, 05. srpnja, pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, jedanaestero djece četvrtog razreda osnovne škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.

Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima i svećenikom, prvopričesnici su ušli u crkvu. Vjernici su ih ponosno pratili svojim pogledima dok su prolazili crkvom na svoja mjesta. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.

Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici su uz pomoć sestre Sare Miloloža sudjelovali u pjevanju, čitanju, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio župnik fra Jurica Periša uz koncelebraciju don Davora Tomića.

Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz mjesec lipanj pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Sare. Misno slavlje za orguljama uveličala je Lucija Omazić.

Poslije sv. mise župnik i č.sestra su prvopričesnicima uručili prigodne poklone za prvu pričest, a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavljem sa svojim obiteljima, rodbinom i prijateljima.

FOTOALBUM