Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

PRVA SVETA PRIČEST U ŽUPI PODHUM 2023.

Na treću nedjelju Uskrsa, 23. travnja u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu kod Livna pod svečanom  misom radosno je proslavljen sakrament Prve pričesti koju su primili petoro kandidata: tri djevojčice i dva dječaka. Za ovaj svečani događaj oni su se pripremali pohađajući redovito župni vjeronauk, a dan pred proslavu zajedno su s roditeljima pristupili i sakramentu svete ispovijedi.

Ulaznom svečanom procesijom započela je misa koju je predslavio župnik fra Jurica Periša. Prvopričesnici su aktivno sudjelovali čitanjem molitve vjernika, prinošenjem darova na oltar, recitiranjem prigodnih pjesama a u pojedinim recitacijama i čitanjima na misi su sudjelovali i njihovi roditelji kao i braća i sestre. Brojni ministranti i ove nedjelje svojom asistencijom učinili su da obred bude svečan i skladan kao što i liturgija treba pobuditi euharistijski osjećaj za svetost i ljepotu bogoštovlja.

Lucija Omazić prvopričesnike je pripremila kako bi ovaj radosni dan bio ispunjen crkvenim pjesmama, prigodnim recitacijama i zahvalnim pjesmama roditeljima koji su od mnogih izmamili i suze radosnice. Lucija je animirala svetu misu skladnim i lijepim sviranjem i pjevanjem te u ime svih prvopričesnika dobila dar i uspomenu na ovaj događaj.

Na koncu Mise župnik fra Jurica je uputio riječi zahvale svima koji su sudjelovali u organizaciji. Čestitao je roditeljima i djeci, a prvopričesnici su dobili na dar: uspomene, Knjigu pape Franje, krunice,  molitvenik, svijeće i prvopričesničke molitve.

Nakon završnog blagoslova uslijedilo je čestitanje, zajedničko fotografiranje i druženje u župnoj kući gdje je tog dana i proslavljen fra Jurin imendan.

  • Prva pričest 2023.

    Prva pričest 2023.