Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

SESTRA ANTONIJA Klišanin IZ ŽUPE PODHUM POLOŽILA PRVE REDOVNIČKE ZAVJETE

Na svečanom euharistijskom slavlju u nedjelju, 29. rujna 2019. u Svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću, tri su novakinje Školskih sestara franjevki Krista Kralja položile su svoje prve privremene zavjete.

Misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s domaćim župnikom fra Robertom Ćibarićem i vlč. Dragutinom Cerovečkim, župnika iz Zlatara, a svoje prve zavjete položile su Antonija Klišanin iz župe sv. Ivana Krstitelja u Podhumu kraj Livna, Petra Mikulec iz župe Uznesenja BDM u Zlatru i Zorica Barić iz župe Uznesenja BDM u Jajcu.

Sve tri su započele kandidaturu 2016. godine u Livnu, a u postulaturu su primljene 2017. godine u Kloštar Ivaniću gdje su primile i novicijat 2018. godine, prenosi mrežna stranica Sisačke biskupije.

Biskup Košić je blagoslovio koprene koje su zavjetovanice primile kao jedan od znakova zavjetovanja i potpune posvećenosti Kristu i službi Crkve.

Primile su i Pravilo franjevačke obitelji koje su pomno proučavale u vrijeme novicijata, a sada su pozvane naučeno životom pokazati.

Tri su se mlade djevojke zavjetovale pred Bogom i Crkvom i obećale živjeti evanđeoske zavjete siromaštva, poslušnosti i čistoće. One su se slobodno odazvale na Božji poziv i odlučile radikalno u svakodnevici živjeti svoje krštenje, suobličavati se Kristu i biti živi znak njegove prisutnosti i ljubavi.

Na kraju Svete mise biskup Košić je čestitao mladim sestrama i poželio im ustrajnost u življenju svog životnog poziva, a čestitku je uputio i s. Leonardi Novak te s. Brigiti Bernatović koje su danas proslavile veliki jubilej, 60 godina redovničkih zavjeta.