Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

Zahvalni govor framaša Bože

 „Draga braćo i sestre vjernici, framaši, hodočasnici svetom Ivanu Krstitelju, sve vas srdačno pozdravljam. Prvo bih zahvalio dragom Bogu na ovom prekrasnom danu i Duhu Svetomu koji je nadahnuo naše framaše da se okrenu putu svetoga Franje. Ovom prilikom čestitam svim našim novim primljenicima koji su odlučili biti „Glas u pustinji  ovoga svijeta“.

Zahvaljujem u ime svih nas našem fra Nikoli Pejčinu koji je vodio ovo sveto misno slavlje. I ovom bih ga prilikom zamolio da preuzme jedan mali dar od naših framaša. Hvala svima vama draga braćo i sestre koji ste izdvojili malo svoga vremena i nama uistinu uljepšali ovaj dan svojim dolaskom. Hvala svim framama koje su nas došle podržati a to su: Frama Livno, Frama Čuklić, Frama Ljubunčić, Frama Bila, Frama Vidoši.

Veliko hvala Frami Vidoši koji su svojim glasom zaista uveličali i uljepšali ovo sveto misno slavlje. Također oni su bili na našem prošlom obredu primanja i pjesmom i zajedništvom podržali nas u našim nakanama. Hvala i našem Ivanu Krželju čije će fotografije biti vječna uspomena na današnji dan.

I na posljetku veliko hvala osobi bez koje Frama Podhum ne bi ponovno zaživjela. Ta osoba ima znatan doprinos i neizrecivu važnost u izgradnji novijih temelja Frame Podhum. Hvala našem fra Juri. Još jednom svima veliko HVALA!“

Bože Sabljić, tajnik Frame Podhum