Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

ZAVRŠETAK SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

U srijedu, 31. svibnja na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije, večernjom svetom misom uz duhovnu obnovu u našoj župi Podhum završile su svibanjske pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji molitvom krunice i kratkim klanjanjem pred Presvetim. Slavlje je predvodio župnik fra Jure Periša.

Svakodnevno tijekom mjeseca svibnja u večernjim satima održavala se pobožnost koja je obuhvaćala molitvu krunice, litanije i meditacije. Također, neke misli iz meditacija bile su posvećene Blaženoj Djevici Mariji. Nakon meditacije vjernici su u tišini mogli izreći i svoje osobne molitvene nakane. Svakog četvrtka pred izloženim Presvetim oltarskim sakramentom okupljena župna zajednica molila je za obitelji, mlade, starije i bolesne te za obraćenje grešnika.

Župnik fra Jure se zahvalio svima koji su se okupljali kroz mjesec svibanj, posvećen nebeskoj Majci, a posebno ministrantima Ivi Pavić, Matei Pervan i Anti Pavloviću koji su  svaki dan redovito dolazili na svetu misu, svibanjsku pobožnost i molili svetu krunicu.