Župa sv. Ivana Krstitelja

Podhum, Livno

ZNATE LI TKO JE AUTOR FRAMINE PJESME?

Frama Podhum ove godine po prvi put je nastupila na Festivalu duhovne glazbe Framafst koji je ove godine bio u Sarajevu. Nastup Lucije Omazić i pjesma ostala je zapažena i mnogi poznavatelji duhovne glazbe pozitivno ocjenjuju glazbu, tekst i sami nastup koji je ohrabrujući i poticajan za malu župnu zajednicu i framu i mlade okupljene oko ove lijepe priče.

Autor glazbe, teksta i aranžmana pjesme “Gospodine” je mladi i talentirani kantautor Josip Štrkalj. Rođen u Jajcu trenutno živi i radi u Austriji. Poznat u glazbenom svijetu i autor brojnih skladbi za poznate glazbenike ovih naših prostora. Prvi put okušao se u duhovnoj glazbi a o svemu sam Josip kaže:

“Dobio sam poziv od fra Jurice Periše da napravim pjesmu za njihovu Framu Podhum, rado sam prihvatio – pogotovo kad sam čuo Luciju Omazić kako pjeva. Izvrstan vokal, dinamičan, snažan i emotivan. Odmah sam napisao tekst i glazbu te izabrao jedne od najboljih svirača u Hrvatskoj. Pjesma opisuje put jednog običnog čovjeka koji je prazan i traga za ljubavlju te shvaća da je može naći samo u Kristu nakon čega mu život odbija smisao i svrhu.

Lucija je stavila konačan pečat na sve to dala pjesmi život izvrsnom interpretacijom. Dali smo sve od sebe i bila mi je velika čast sto sam dio ovog projekta, jer volim raditi sa predanim i talentiranim ljudima kao sto je Lucija i svakako joj želim jako uspješnu karijeru na glazbenom nebu ako nastavi ovakvim tempom. Nadam se da će ljudi prepoznati kvalitetu, a mi ćemo se truditi da budemo sve bolji.”

Nedavno smo se svi uspjeli okupiti i susresti u našem Livnu. Divno je bilo vidjeti mlade i talentirane ljude kako se druže i razmišljaju o budućim projektima te kako svojom kreativnošću i talentom osmisliti ovo naše vrijeme. U znak zahvalnosti Josipu i Luciju poklonili smo im dvije fotografije našeg Ivana Krželja kao uspomenu na Livno i duh ovog našeg kraja.